צ'אט עובר לקבוצה חדשה". משתמשי טלגרם מזהירים מפני הונאה חדשה בשיחה קבוצתית החלה להופיע הודעות חשודות עם הצעה לעבור לקבוצה חדשה. משתמשים מתבקשים לא ללחוץ על קישורים ולחצנים לא ידועים כדי למנוע לשים את החשבונות שלהם בסיכון. על ידי צילום מסך שנשלח, ההודעות מופיעות ישירות בחדרי הצ'אט הכללי ונפנו למשתתפים ספציפיים. הם אומרים שהשיחה מועברת לקבוצה חדשה. כדי לעבור, אתה מתבקש ללחוץ על הטקסט של ההודעה ולאחר מכן על כפתור "התחל". הודעות כאלה ניתן להשתמש כדי להפנות משתמשים לבוטים מזויפים או לאתרים של צד שלישי. משתמשים מומלץ לא ללחוץ על קישורים מפוקפקים או ללחוץ על כפתורים לא ידועים, גם אם ההודעה מופיעה בצ'אט קבוצתי מוכר.