לראשונה מאז 1937, נאסר לחלוטין ציד אחר צווארון במדינת אוהיו בארצות הברית אוכלוסיית המין ירדה לפחות מ-1% מרמתו בתחילת שנות ה-80. הציפורים נמצאות בסכנת הכחדה. הצווארון נע בין דרום האפלצ'ים לאלסקה ונחשב לציפור הציד הפופולרית ביותר בצפון אמריקה. המין מאוים על ידי היעדר בית גידול מתאים ומנגיף הנילוס המערבי. עופות דורסים וקורווידים פגיעים במיוחד. מצב דומה נצפה גם באזורים אחרים במזרח ארצות הברית. לדוגמה, בשנת 2015 נאסר ציד אחר צווארונים באינדיאנה, ובשנת 2019 - בניו ג'רזי. העולם בוער, ואנחנו בזן