حدود 1.5 میلیون گوزن شمالی اهلی در روسیه ثبت شد، این یک رکورد جهانی مطلق است. در عین حال، جمعیت گوزن های وحشی از دهه 1990 تا 43 درصد کاهش یافته است: از 1.09 میلیون نفر به 616 هزار نفر. دامنه تیراندازی غیرقانونی در سیبری حدود 120 هزار آهو در سال با سهمیه رسمی شکار 40 هزار راس برآورد شده است. شکارچیان 15 تا 17 درصد از مرگ و میر طبیعی گوزن های وحشی را تشکیل می دهند - حدود 140 هزار نفر در سال. علاوه بر گرگ ها و شکارچیان، گوزن ها توسط آب و هوا از بین می روند: برفک های زمستانی یک پوسته یخی روی برف تشکیل می دهند، حیوانات نمی توانند به خزه ها برسند و از گرسنگی می میرند. در تیمیر، جمعیت از 1 میلیون نفر در سال 2000 به 127 هزار نفر تا سال 2025 کاهش یافت. 167 هزار گوزن شمالی در کیوتیا وجود دارد: دستمزد گله داران گوزن شمالی کمتر از حداقل دستمزد تضمین شده نیست. علاوه بر این، برنامه هایی برای جذب جوانان وجود دارد که از آن جمله می توان به پروژه «شوپان گوزن شمالی جوان» اشاره کرد. حدود 100 هزار گوزن شمالی در چوکوتکا چرا می کنند. در مزرعه آبانک در منطقه کلار ترانس بایکالیا، با همکاری شرکت مس اودوکان، 13 درصد افزایش دام به ثبت رسید. در ذخیرهگاه طبیعی Kronotsky در کامچاتکا، گروه Kronotsky-Zhukhanov از زیرگونههای گوزن شمالی Okhotsk که در کتاب قرمز روسیه ذکر شده است رشد میکند.