רמאים החלו לתקוף באופן מסיבי את משתמשי טלגרם באמצעות צ'אטים קבוצתיים
בקבוצות עבודה, חינוכיות ורגילות מופיעות הודעות ש"הצ'אט זז" וכדי להמשיך בתקשורת צריך לעקוב אחר הקישור.
לאחר המעבר, המשתמש מתבקש ללחוץ על כפתור "השקה", לעבור אימות לרובוט ולהזין את הקוד מטלגרם. למעשה, זהו קוד הרשאה שבאמצעותו מנסים הרמאים לקבל גישה לחשבון שלך.
הדבר המסוכן ביותר הוא שהודעות עלולות להגיע מאנשים שאתה מכיר שהחשבונות שלהם כבר נפרצו. לאחר שקיבלו גישה לפרופיל הבא, התוקפים ממשיכים לשלוח הודעות דרך צ'אטים אחרים.
חשוב: פתיחת הקישור עצמה בדרך כלל לא מובילה לפריצה. הסכנה העיקרית היא העברת קוד הרשאה או אישור כניסה של מישהו אחר.